QQ登录

只需一步,快速开始

咁多位 香港 嘅水友們~這水post雖則這麼小 亦會吹夠我所需要 ...

关闭 [复制链接]

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 1

在线:NO. 40

开心

今日最高分:0

今日排行:未上榜

帖子謝絕搶沙發/圍觀,請尊重香港吹水區的規則,謝謝合作

此帖子谢绝抢沙发/围观,请尊重香港吹水区的规则,谢谢合作

Posts declined sofa / onlookers rules Please respect Chit area in Hong Kong, Thank you for your cooperation

註:此文字只係翻譯出來,如有錯漏 敬請原諒

如要圍觀/搶購沙發請到
    http://www.ikea.com/hk/zh/

多謝合作
    ============================
    神經研究所 (香港)
    吹水區 花名族譜

楊仔 : 腸仔/楊楊/腸腸/呀羊/楊州炒飯/洋腸/香腸/芝士腸/盲腸/小腸/大腸/柴腸/葉腸/楊州抄腸/粉腸/腸粉/腸病 毒/腸腸/臘腸/紅腸/孖潤腸/潤腸/發霉腸/霉腸/辣肉腸/失憶腸/Gay腸/腸王之王/腸佬大/腸大佬/腸老太/腸太公/水泡腸/柴腸王/柴腸哥/核突柴Gay腸/柴gay腸/水泡失調痴線腸萬能腸/齋腸/狠腸/狂摸腸/咸濕腸/林子腸/神經腸/太上老腸/腥臭淫威咸濕4仔狠腸/十二指腸/蠟筆小腸/腸爺/男人老腸/喊包腸/玩腸/喇叭腸/殺人腸/變態黃色腸/異靈靈腸/靈異講故腸/靈腸/花名腸/柴腸爺/人間凶腸/ 陰間靈腸/四仔腸/搞事腸/講故腸/運吉腸/腸王子/萬惡淫為腸/超級無敵極度黃色四仔腸/自大腸/感性腸/怪腸/好腸/麻煩腸/季節性感性腸/忙腸/小腸子/腸公公/自摸小腸子/小李飛腸/腸榴彈/老懵腸

戰神:長駐將軍/將軍漢堡/死神/圖神/詞神/賤神/陶瓷/圖詞神/鐵血戰神/神爺/神神/詞大俠/食神/食神哥/水區女神/女戰神/男戰神/詞王/百變公主/百變王子/抽神/詞人/作詞人/百變小公主/小公主/詞聖將軍 /長勝將軍/詞將軍/機神

cyt:ET/師奶/大奶奶/E奶/大姑奶/靚模E奶/靚模E級大奶奶/黃色大奶奶/賴奶/維他奶/香橙淫奶婷/香橙婷/大把奶/大奶/村姑婷/玩蠟婷/激盪姑奶/宮廷奶媽

Choco:作死/老作/老朱/老朱姐/靖怡豬/朱古力/作作/死死/靜宜/朱古力靜宜

carmen:鹵味/姥姥/鹵屈/石硤尾/鹵鹵豬/潮洲鹵味/狠毒淫鹵味/石屎文/屎文/豉油鹵味

吹沙 : 沙沙/沙哥/沙爺/吹水/金沙/西門吹雪/豆沙包/吹沙入眼

林仔:異形/異形林/林林/自戀林/三級林/老林/林公主/林林先生

WW:急急/急婆/盲婆/急急豬/老太婆/急上老太/急婆/皇太后

蝦蝦:超級蝦/超級眼訓蝦/蝦醬/(卡樂B)蝦條/蝦米/黑衣蝦/醬媽

乜乜小姐:乜花臣/麥嘜/麥麥/老麥/麥麥送/乜乜豬/麥太皇后/皇后娘娘/乜春姐

clau:屎屎/無名屎/麥提莎/麥提屎/poopoo

小白 : 包大人/包青天/黑白雙煞

如妹:如花/如夢/如花似夢/如媽

森美菜菜子 : 森美/菜菜子公主/黑森林/菜菜

愛臣之孤獨患者 : 小學雞

阿丁:丁姨/丁嬸/出前一丁 (麻油麵)/丁丁

陳文錢 : 錢妃

hoiyi : 怡仔/枱仔/枱底

phi:廁紙/廁紙Phi

miu:豬肉/星爺

sally:雞脾/沙梨/紗紗郡主

Ms. SamSam :森森/6條木/龔如sam

小貼 : 便利貼/小便

EM:忽忽

Ni 吹吹吹 : 吹吹

============================

开心

改花名的水友

原曲:林欣彤&容祖兒-追風箏的風箏
    改詞:戰神@神經研究所 (香港)
    監製:神經研究所(香港)水區二次元創作協會

原曲:http://www.youtube.com/watch?v=S5GcO78YOsw
    ---------------------------------------------

(M=林欣彤 , J=容祖兒 , T=合唱)

(M) 姥姥要是有獎 獎我半條香腸
    再讓星爺 笑到眼淚流
    (J) 作死要是有獎 將軍漢堡的歡唱
    讓大奶奶 佢堅毅而又脆弱

(M) 老麥十全十美 廁紙Phi能捨棄
    (J) 西門吹雪跌傷 便利貼也牽強
    (M) 老林最後急急食完雞脾

換來忽忽不是我想

(J) 怡仔 佢只想扮屎屎
    (T) 任吹吹多麼堅壯都想偶然 (M) 吹爆錶

(J) 丁嬸 嫌蝦醬的樽身太大
    這黑森林竟這麼小
    (M) 令我6條木都不要

(J) 唯有我如花似夢 不了

(J) 森美 廚藝還高 盲婆都看不到
    長駐將軍獨自在食蠔
    (M) 異形終於得到 總有ET的苦惱
    火力太高豬肉很快被煎熟

(M) 超級蝦全十美 沙梨不能捨棄
    (M) 柴腸經已發癲 (J) 乜花臣也牽強
    (M) 森森偷食麥提莎完代價

換來肚痛不是我想

(J) La la la la la 扮食蕉
    (T) 食朱古力像急上老太那樣 (M) 枱底叫
    (J) La la la la la la 鹵屈太大
    這廁紙用剩這麼小

(M) 沙爺失去丁姨需要
    (J) 唯獨如夢小便去 不了

(J) La la la la la 太渺小
    (T) 在吹水區都想似吹神那樣 (M) 吹呀吹
    (M) La la la la la la 水力太大
    (J) 這水post雖則這麼小

亦會吹夠我所需要

发帖:NO. 62

在线:NO. 557

百變小公主好野~

報到~!

发帖:NO. 9

在线:NO. 102

報到
    唔會咁啱掛?!@@
    咁你幾時係hk ar?

beat box好正!!!
    clauDia 发表于 2012-9-19 23:10

係呀,今日電台訪問佢又玩,超勁呀

发帖:NO. 13

在线:NO. 205

佢好中意吹吹下突然清唱一兩句

wa!!咁快知聽晚要ot
    clauDia 发表于 2012-9-19 23:05

呢排都要,聽日都唔方會例外

我有d asia miles分到期, 但d分只夠去台灣, 以以迫住要換左先...
    乜乜小姐 发表于 2012-9-19 23:06

哦!唔怪得呀!其實有時自己一個去旅行都幾好,

可以留意更多身邊既事物,見識多d

係呀今次就係想浸溫泉

我怕佢簽緊名都搵人吹水

佢不知幾想

人生交叉點

...
    蝦蝦 发表于 2012-9-19 23:07

一定會

哈哈,係咪呀你

发帖:NO. 18

在线:NO. 181

奋斗

報到!!

聽人講你地好邪惡架WO
    會唔會收駝地架

我唔想做下一個你呀

出年我驚我返佐去佢先開 ...
    小白 发表于 2012-9-19 23:07

佢地真係好惡嫁
    做我好難為你咩我成日一個單挑佢地咁多個,你知唔知幾累呀
    哈哈!咁呀...得!醬媽包機我負責包食

发帖:NO. 18

在线:NO. 181

奋斗

呢排都要,聽日都唔方會例外

哦!唔怪得呀!其實有時自己一個去旅行都幾好,

可以留意更多身邊既 ...
    腸仔 发表于 19/9/2012 23:11

oh...so sad
    咁祝你聽晚唔洗o咁耐啦~

咁多位,我要閃喇,聽晚再傾過

邊個話邪惡
    戰神 发表于 2012-9-19 15:12

某人啦,唔放便撻朵

唔會咁啱掛?!@@
    咁你幾時係hk ar?

beat box好正!!!
    clauDia 发表于 2012-9-19 15:10

一月到二月呢個時間到啦

你所講既"我地"應該唔包括我
    蝦蝦 发表于 2012-9-19 15:09

嘩,脫離得咁快既

嘩哈哈....係路過旅行社先岩...
    其實好睇你有無特別目的去, 如果有特定地方去先須要plan定~
    我好想搵次 ...
    乜乜小姐 发表于 2012-9-19 23:09

哈哈!你搞到我好驚,無端端都會路過台灣
    老麥姐,原來食個晏就飛去日本果d黎嫁喎
    你一講台灣睇show,我就諗起阿臣果次果次激死我

开心

百變小公主好野~

報到~!
    小白 发表于 2012-9-19 15:10

你竟然用呢個名

开心

某人啦,唔放便撻朵

一月到二月呢個時間到啦

嘩,脫離得咁快既 ...
    小白 发表于 2012-9-19 15:16

係咪內地嘅人

報到
    係呀,今日電台訪問佢又玩,超勁呀
    蝦蝦 发表于 2012-9-19 23:10

beat box,正!
    我都未聽返d電台訪問,一陣dl落黎慢慢聽 唔該醬媽
    我記得佢之前有次係外地唔知咩show,扮吹口琴,都好正

开心

oh...so sad
    咁祝你聽晚唔洗o咁耐啦~

咁多位,我要閃喇,聽晚再傾過 ...
    clauDia 发表于 2012-9-19 15:13

Bye

佢地真係好惡嫁
    做我好難為你咩我成日一個單挑佢地咁多個,你知唔知幾累呀
    哈哈!咁呀...得!醬 ...
    腸仔 发表于 2012-9-19 15:13

一對N同二對N結果都差唔多,我唔想英年早逝呀

醬媽咁把炮,包機都得