QQ登录

只需一步,快速开始

【新闻】陳奕迅麥花臣開騷 圈内夫妻一對對捧場  

E

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 482

在线:NO. 527

开心
    昨天 12:09

今日最高分:0

今日排行:未上榜

即时新闻―Eason麥花臣開騷 圈中夫妻一對對捧場

歌神陳奕迅(Eason)在旺角麥花臣場館舉行「Easo says C'mon in~Tour 」,圈中好友個個攜眷出席包括梁漢文夫婦、郭偉亮夫婦、趙學而與老公、陳柏宇和老婆符曉薇、陳志雲等來捧場,太太徐濠縈在台下支持。音樂會於晚上8時35分開騷,唱畢第一首歌,Eason向台下觀眾打招呼:「多謝你哋今晚嚟到呢度,我好開心,好開心。」說畢全場為他歡呼。
    E

开心

即时新闻―【唱嗰個都冇飛】見本尊要問過陳徐濠縈 Eason搵觀眾:介紹啲南亞裔我識

喺唱出song list上最後一曲《披風》前,Eason問觀眾:「有冇人聽晚都嚟?」台下有人歡呼,Eason就話:「咁勁有兩晚飛,介紹啲南亞裔我識吓,我自己都係得廿張,攞晒出嚟啦。」

有台下觀眾話因為好想繼續見Eason,Eason聞言就話:「想咪嚟我屋企囉!不過要問我老婆先,但佢唔睬人㗎,死啦!加重咗佢形象㖭,其實佢連我都唔係好睬……講笑啫。」

之後Eason落台,大會一度開燈,但好快又熄番燈,Eason同樂隊輪流上番台,之後Eason同觀眾講:「你哋俾我型吓得唔得?唱到我冇聲就型喇!」有觀眾嗌佢唱到12點…

之後Eason又話:「如果整個騷冇得坐好唔好?但如果企到攰冇得坐得唔得?如果淨係開個騷睇我換衫好唔好?」現場響起《與我常在》,全場開晒燈,啲觀眾僅晒起身拍住手聽。

「Eason says C'mon in~ Tour」曲目:
    1. 《收心操》
    2. 《誰來剪月光》
    3. 《之外》
    4. 《傅科擺》
    5. 《零下幾分鐘》
    6. 《超人的主題曲》
    7. 《喜歡一個人》
    8. 《太陽照常升起》
    9. 《Let it out》
    10. 《人生馬拉松》
    11. 《暴殄天物》
    12. 《白玫瑰》
    13. 《六月飛霜》
    14. 《放》
    15. 《右上角》
    16. 《床上的黑洞》
    17. 《海膽》
    18. 《披風》

Encore
    19. 《與我常在》

Eason臨尾encore一首舊作《與我常在》(蘋果日報)

全場觀眾企晒起聽,又拍手打拍子。(蘋果日報)

謝幕嗰陣Eason都仲係好high(蘋果日報)

又拉埋台上樂隊成員一齊謝幕(蘋果日報)

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x
    E

开心

即时新闻―【唱到反白眼】開騷High爆周身郁 Eason台上反芻:頭先啲乳豬味

陳奕迅(Eason)今晚喺旺角麥花臣體育館開騷宣傳新國語碟,全晚喺台上郁身郁勢勁high嘅Eason喺台上自爆:「我個口一陣反芻味,可能郁得勁得滯,頭先啲乳豬味,食咗個乳豬三文治。」吹神功力,發揮得淋漓盡致。

到唱《放》時,Eason叫全場觀眾一齊起身,到唱埋之後嗰首《右上角》之後,Eason鬼馬地喺台上扮觀眾舉手投入跳舞,又分別演繹咗郁同唔郁嘅觀眾,跟住佢又話自己唔應該被影到台上太high時反眼同面容扭曲嘅相,話口未完,佢就示範反眼樣俾觀眾睇。

Eason再講到,自己好想同唔同樂隊合作,好似秋紅、LMF等,大讚佢哋全部都好正,Eason話:「今次隻碟就同RubberBand,全隻碟嘅樂器都係佢哋玩,6號(繆浩昌)識拍嘢,仲幫我拍埋MV。」

Eason仲邊講邊捽頭,突然話:「o依家頭髮都幾正,洗頭好快乾。」然後又問觀眾自己似唔似錢嘉樂,再瞪大隻眼扮嘉樂仔,o氹得觀眾非常開心,笑聲不絕。

不嬲都活潑嘅Eason,喺台上扮鬼扮馬。(蘋果日報)

佢自爆郁到有反芻感覺(蘋果日報)

本帖子中包含更多资源

x
    E

开心

即时新闻―【冧女有一手】兜個圈嚟讚徐濠縈 Eason:首歌好好,似我太太

陳奕迅(Eason)為咗宣傳新碟,今日起一連兩晚喺旺角麥花臣體育館開騷谷新歌。喺唱完幾首新碟作品後又唱咗《超人的主題曲》及《喜歡一個人》等幾首廣東歌,全場氣氛熱烈,觀眾都乖豬冇x叫。

Eason心情都靚豬,聲線狀態又好,佢喺唱完一輪廣東歌後話:「原本唔想講咁多,但唱唱吓又想講,今日揀啲歌都係好少唱,我隨時都可以唱首《K歌之王》,或者唔好咁舊,隨時唱《無條件》都得,係隨時都得。」

但好快Eason就話今日唔可以隨心所欲咁唱:「話晒都係大碟宣傳,難得唱晒全隻碟嘅歌,怕冇機會。」然後,Eason要tag自己跟住唱嗰首歌,佢撰擇咗一個看似冇特別,但識嘅就發現好冧豬嘅tag法:「以下呢首歌都係好好嘅,就似我太太咁,《人生馬拉松》。」嘩!唔知台下嘅陳徐濠縈有冇被冧暈呢?

Eason唱多兩首歌後,就問現場觀眾:「細場係咪聽得楚啲,係咪正先?你哋都知㗎啦,年紀大咗越來越多嘢講,都係唱多啲歌,唔好做咁多訪問好啲,一陣又被人話。(台下觀眾問邊個…)大把人,唔講得笑冇幽默感,識笑嘅唔會留comment,稍為有涵養嘅都係笑完就算,費事寫嘢。」

徐濠縈今晚有份睇騷,聽到老公喺台上咁讚自己,唔知有咩反應?(蘋果日報)

Eason今晚狀態好好(蘋果日報)

又不時同觀眾有交流(蘋果日報)

岑寧兒今晚係和音成員之一(蘋果日報)

本帖子中包含更多资源

x
    E

开心

即时新闻―【唱一首講一陣】谷國語碟不忘廣東歌 Eason:唔知仲流唔流行

陳奕迅(Eason)今日喺旺角麥花臣體育館舉行新國語碟《C'mon in》演唱會,佢喺8點35分現身,並以《收心操》開場,唱完第一首歌,佢就話:「多謝你哋今晚嚟到,多謝晒!好開心可以同你哋一齊。」然後有男歌迷大叫「好靚仔呀!」Eason唔知係咪聽唔到,就直接開始唱第2首歌《誰來剪月光》。

到唱完第2首歌,Eason再話:「呢隻碟有幾首歌冇派台,但呢啲歌係越聽越有味道。」之後就唱《之外》同《傅科擺》。兩曲既畢,Eason除外套,仲話:「要cool一cool down先,好正呀!我講啲歌。跟住落嚟呢首歌,o依家冬天已經唔會凍,太熱嘅時候聽吓,感覺自己好似離開咗屋企去第二度。」

唱埋《零下幾分鐘》後,Eason話自己準備咗幾首廣東歌,佢話:「我唔知仲流唔流行,定有冇流行過,起碼我覺得佢哋係,有啲大家未必耳熟能詳,有啲係9幾年,有啲係0幾同1幾年嘅作品,佢哋嘅歌詞o依家睇番都冇過時,雖然寫嘅時候係紀錄當下心情,可能人都係鍾意重複做同樣嘅嘢。」然後就唱出《超人的主題曲》等大熱廣東歌。

Eason開騷谷新國語碟(蘋果日報)

仲唱咗啲冇派台嘅歌(蘋果日報)

之後仲有唱廣東歌(蘋果日報)

(蘋果日報)

(蘋果日報)

本帖子中包含更多资源

x

发帖:NO. 72

在线:NO. 56

开心
    昨天 13:03