QQ登录

只需一步,快速开始

【新闻】Eason驚喜現身叱咤頒獎台 獻唱經典歌紀錄叱咤30年

E

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 489

在线:NO. 550

开心

今日最高分:0

今日排行:未上榜

即時新聞―【叱咤頒獎禮】又嚟超大驚喜 Eason經典歌紀錄叱咤30年

叱咤頒獎禮今年有好多驚喜,最令人尖叫嘅係謝霆鋒喺無預警下突現身 獻唱,揭起今晚頒獎禮序幕。頒獎禮喺頒幾個「我最喜愛」系列之前,先係每年都有嘅林海峰環節,不過今年唔係佢solo,而係同另一位好令人驚喜嘅嘉賓--陳奕迅出場。

林海峰喺台上介紹陳奕迅出場,佢先賣關子話:「新年快樂,嚟緊係叱咜30周年,30歲會喺計劃將來,愐懷過去,會否諗之前嘅……98年嘅你係點,至尊大獎播緊陳奕迅嘅《我的快樂時代》。」

銀幕上幕出Eason攞獎時嘅片段,林海峰繼續話:「那些年,謙虛得嚟好戚,含蓄得嚟好浮誇,人生就係似春天咁,青春so good,有人話青春其實戇居。」

一場開場白後,到Eason唱歌,現場好多人彈起身歡呼,佢着住啡長褸、梳起頭、左手插褸袋,唱出《天下無雙》、《時代曲》、《陀飛輪》、《我的快樂時代》、《K歌之王》等經典金曲。其間台上螢幕播出張國榮上台得獎、以往叱咤頒獎禮嘅片段,包括張學友,王菲,草蜢等等得獎。

um……今年李克勤拎完首次嘅至尊金曲同男歌手金獎,唔知佢下年會唔會有扮表演呢?

叱咤頒獎禮今年有好多驚喜,其中包括陳奕迅出場。

林海峰喺台上介紹陳奕迅出場。

一場開場白後,到Eason唱歌,現場好多人彈起身歡呼。

Eason 唱出《天下無雙》、《時代曲》、《陀飛輪》、《我的快樂時代》、《K歌之王》。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x
    E

开心

即時新聞―叱咤:歌神歸位!Eason霸氣唱:K歌之王係我

歌神陳奕迅(Eason)終於歸位!今晚叱咤繼謝霆鋒送上驚喜後,Eason亦亂入頒獎禮做表演嘉賓,在林海峰的獨白下襯托Eason的歌聲,從《我的快樂時代》、《天下無雙》、《陀飛輪》,再到《K歌之王》,Eason唱盡樂壇的幾許風雨。

雖然林海峰笑Eason那年青春芳華正茂,一臉青澀稚氣,其實是戇居,但Eason唱《K歌之王》時夠膽唱「K歌之王係我」,如此霸氣,香港樂壇只有他一個--陳奕迅!

林海峰又大讚Supper Moment及陳柏宇等歌手做出精彩時刻,笑言:「就算過咗30,Do姐(鄭裕玲)都可以再Shopping!」林海峰又說出各歌手獲獎時的金句,例如楊千嬅的「心口有個勇字」及張學友的「好歌有好報」等。最後Eason多謝電台以及台上的音樂人何丙就落台。

歌神Eason歸位!

K歌之王返嚟喇!

蒸呀!

Eason 仲唱出多首經典歌!

陳奕迅仲好霸氣咁唱出「K歌之王係我」。

冇得頂呀!

陳奕迅

陳奕迅

本帖子中包含更多资源

x
    E

开心

即時新聞―【叱咤】陳奕迅驚喜現身頒獎台

陳奕迅突然以表演嘉賓身分現身《叱咤》頒獎台,還開口獻唱,令人驚喜!

陳奕迅今晚突然以表演嘉賓身份獻唱。

本帖子中包含更多资源

x

发帖:NO. 73

在线:NO. 56

开心
    昨天 21:06

开口跪、、、向所长低头。。。{:4_98:}