QQ登录

只需一步,快速开始

【新闻】唔講内地騷酬勞 陳奕迅自喻海鮮價

E

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 492

在线:NO. 553

开心

今日最高分:0

今日排行:未上榜

【即時新聞】——唔講内地騷酬勞 陳奕迅自喻海鮮價

「吹神」陳奕迅(Eason)到尖沙咀出席活動,吸引約500人圍觀,場面墟冚。心情大靚的Eason不停Chok甫,他表示表示對上一次來尖沙咀已是10年前的事,又謂剛才在酒店望到對面海很靚,很期待3星期後在中環海濱開騷,可以望住海景。

封口唔講酬勞

講到內地頒令明星拍綜藝節目總酬金不得超過一千萬人民幣,問他應該不止這個價?Eason即笑言:「你點知我唔止?多謝誇獎,要問經理人先知,總之係合理嘅,其實藝人價格落差好大,係海鮮價。」記者打趣指他是貴價海鮮,他即說:「多謝你哋對我有信心,但我唔要龍躉呀!東星斑都好啲,不過好彩我呢廿幾年唔算好多事幹,藝人形象會影響價錢。」講到傳他做內地歌唱節目有2,300萬酬勞?他繼續避談:「太誇獎,我唔係好知,總之會做好啲。(依家會唔會其他工作做多啲?)其實我咩都做,嚟緊都會開騷同出碟。」

冇授權搞展覽

講到日前Eason發聲明表示未授權一個實驗展館搞展覽,對此他表示:「交畀公司處理,我唔知、冇跟進,但覺得任何人用藝人名或商品名,而對方係唔知,冇問過授權就要了解吓,但我唔係好識侵權係點。用咗人哋個名舉辦展覽,無論係好意定唔好,都應該問吓,而經理人係我唯一授權人。」

時間觀念差

另外,講到他在台上自嘲時間觀念出名差,他笑言當年第一次參加頒獎禮時,身為一個還未出碟的新人已經遲到兩小時,幸好只得司機知,但他笑言現在愈來愈準時,甚至會早到。

Eason封口唔講内地酬勞,仲將酬勞比喻為海鮮價,好玄喎!

官仔骨骨。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x
    E

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 492

在线:NO. 553

开心

今日最高分:0

今日排行:未上榜

即时新闻——【大陸限藝人酬勞】Eason傳收三千萬要回水?「實際幾多我都唔知」

陳奕迅(Eason)今日西裝骨骨去到尖沙嘴出席鐘錶活動,適逢大陸黄金周假期,商場擠滿遊客一睹Eason風采。在酒店房等候活動開始前,Eason隔住維港望見月底於中環舉行演唱會埸地,腦海中即幻想三個星期後開騷畫面。

日前其官網發聲明指有活動未經授權使用其名義舉行活動,Eason話:「呢啲我交俾公司處理,自己冇跟進,但如果任何人未經授權使用藝人嘅名義,不論係做慈善定係其他用途,都係要問一問,而我經理人係我唯一授權方。」

至於大陸規定藝人一季綜藝節目酬勞最多只能收一千萬人民幣,講到佢酬勞唔只千萬,Eason笑稱:「你點知我唔只?多謝誇獎,實際幾多我都唔知。」佢話藝人身價係海鮮價,差落會好大。大家笑佢係「貴價海鮮」時,佢笑笑口話:「唔要係龍躉,做東星斑都好。」又補充謂藝人嘅公眾形象,係直接影響身價。

談到之前有報道指Eason以三千萬人民幣接節目,佢又謙稱數字只係誇獎。咁嚟緊會否減少接大陸綜藝節目工作?「我乜都做,不過今年盡量放時間喺碟,同埋嚟緊月底嘅騷,嚟緊11月都有新搞作遲啲會公佈。」

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x