QQ登录

只需一步,快速开始

【新聞】廣州宣傳新碟!Eason笑言要同霆鋒瓜分紅館鬥大聲

E

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 482

在线:NO. 525

开心
    9 小时前

今日最高分:0

今日排行:未上榜

歌神陳奕迅(Eason)與The Duo Band其中5名成員在廣州舉行新碟《L.O.V.E.》發布會,台上大螢幕先將他們以足球隊隊陣營介紹出場,見Eason表情多多,時而喪笑,時而認真mode,又撥亂頭髮心情大好。

接受訪問時,他稱這張唱片終於面世,現在未想到下一步做甚麼,因他剛入紙紅館,要下月才知能否申請到檔期:「唔畀我咪好瘀,申請唔到就再延後囉,唔一定要跨年。(謝霆鋒同你爭期?)霆鋒都冇話開,佢真係冇同我講過喎。」Eason笑言提議可和霆鋒一齊開:「一人一日,或者一人半個紅館舞台,鬥大聲囉!」

感覺與盧凱彤在一起

另外,Eason指今次Project香港好少人做,問他The Duo Band可會再做?因阿妹(盧凱彤)已不在,已「is not the same 」。現場首播由盧凱彤和孫偉明創作的《海裡睡人》MV,播畢後台上即有一條黃色羽毛飄下,Eason便走上台執起羽毛,示意感覺阿妹同在一起。
    講到他指阿妹不在The Duo Band已不一樣?Eason坦言:「依家件事變得更有意義,感覺所有都為她而做,自己睇咗6、7次Duo Band條紀錄片,先適應佢唔喺度,好彩留咗佢聲音同影像,我敢肯定,阿妹喺The Duo Band時間係好開心。」而Eason稱MV中的動畫女仔是阿妹,導演專登設計是她是穿白背心和雙臂有紋身。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x
    E

发帖:NO. 482

在线:NO. 525

开心
    9 小时前

【暫停DUO騷】見毛如見盧凱彤? 陳奕迅直認未放低

陳奕迅(Eason)同DUO團隊其中5位成員王雙駿、恭碩良、孫偉明、蘇德華及翁瑋盈今日現身廣州,為經歷6年時間錄製而成嘅eason and the duo Band《L.O.V.E.》專輯舉行發佈會,活動先播出眾成員講出對DUO Family感覺嘅短片,大會更將佢哋編制成足球隊,由王雙駿與Eason雙領隊領軍,而佢哋更將以往DUO巡迴時後台邊踢毽耍樂環境搬到台上。Eason坦言幸得有班儍人陪自己一齊完成呢件好玩嘅事,完成專輯後有種失落,唔知下一步做啲咩,Eason話:「阿妹(盧凱彤)走咗,已經唔完整,有人問DUO幾時再做,我覺得暫時唔會,it's not the same,再做都係紀念音樂會,唔會再出第二隻碟。」專輯已經喺網上發行,實體碟將於21日發售,呢個日子亦係DUO巡迴結束6週年。

發佈會首播孫偉明與盧凱彤(Ellen)寫嘅新歌《海裡睡人》,MV以動畫表達,由Ellen拖住Eason遨遊飛翔,最後Ellen飛上天遺留一片羽毛,MV播放完畢,再上台嘅Eason發現地上有一片剛才踢毽時留下嘅羽毛,佢執起同台下DUO Family指阿妹嚟到,之後Eason攞住條羽毛影大合照。

終於完成專輯,Eason直認不捨,雖然已入紙下年紅館跨年檔期,但仍未知結果,佢話:「若果唔批就順延,唔會再等一年到2020年尾跨年。」問到搶期最大勁敵是否謝霆鋒?他笑說:「我冇聽過佢講會開,唔緊要,可以一齊做,一係梅花間竹做,或者將紅館間開前後一齊開騷鬥大聲。」Eason坦言首要是構思個騷內容。

見到台上羽毛係咪感覺到Ellen也有到來,Eason微笑話:「我當係,當我未放低,都唔會放得低,好似之前開騷,華哥(蘇德華)彈到第4首(Ellen首作品)支結他就有事,跟住就要換Ellen支結他彈,但之後十幾首歌又冇事,我自己就覺得件事好正。」Eason指MV中女仔原本係着白裙,但後來改咗背心長褲,感覺更似Ellen。
    稍後再派專輯第7首歌上台,Eason未知專輯製作費係咪以往一倍,但一定過百萬,問到會唔會有信心回本,佢話:「我只會諗付出,都搵咗咁多,要洗啲出去,回本嘅唔諗,最緊要留低有品質、有意義同有價值嘅作品。」

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x

发帖:NO. 90

在线:NO. 79

开心
    3 小时前

[LV.Master]伴坛终老

每人一半哈哈哈