QQ登录

只需一步,快速开始

2013-03-21新聞

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 9

在线:NO. 102

今日最高分:0

今日排行:未上榜

Eason今年初嘗紅館慶生
[轉貼自文匯報]

陳奕迅(Eason)(見圖)前日才宣佈7月的個唱加開5場,一個早上不到3個半小時,迅即爆滿,但仍有不少歌迷致電訂飛,主辦單位昨日商議後,決定再加開7月25至27日3場,共開20場。7月27日正值Eason生日,也是他首次於紅館過生日,不過他笑言:「我現在跟買左26號飛的朋友講,你地唔好以為我26號會唱過12點,我宣佈係唔會架啦!大家千萬唔好抱有呢個想法去爭買邊日邊場飛,我個人係好公平,場場都一樣。27號都係,唔會因為我生日就特別些,因我覺得日日都係我生日。」

发帖:NO. 495

开心

是2013.3.21吧。。。

Eason再加三場紅館過生日
    [轉貼自成報]

陳奕迅將於七月舉行「Eason's Life演唱會」,早前優先訂購12場票在一日售完,由於反應熱烈,所以前日再加開五場,但不到三個半小時, 即再宣佈全部爆滿,由於不斷有人致電訂飛,所以主辦單位昨日商議後,決定再加開7月25、26、27 三場,所以合共開20場。今日開始繼續以銀行信用卡作優先訂購。

Eason這次不單創下自己紀錄,更創下香港歌手開埠以來優先訂購期間不斷加場紀錄,成為全港最多場次(20場) 公開給歌迷優先搶購。

前日再從成都返港的Eason,原本有一日假期,本想去睇戲,但中途也被公司同事捉住要影相,Eason即說,「又要影相發稿? 」影相途中,工作人員想起7 月27日是Eason生日,今年他將在紅館過,也是他首次在紅館過生日,有人提議 : 「過萬人一齊食生日蛋糕?」Eason 笑道 : 「哈哈,咁正,咁個日觀眾,每人自己帶一塊蛋糕入場囉。」

Eason今年舉行20場個唱,已打破自己2010年18場紀錄,Eason表示:「冇諗住破不破紀錄,依家又唔係奧運代表,破咩紀錄?我真心好多謝大家支持我。依家我行街見到人,人第一句就同我講:「我打左好內電話都買唔到!」而我就答,「我祝你好運啦。再打啦。」而我自己個電話一響,全部都唔係問候我,係問我「飛」。其實任何人打來,我都係叫佢打去我公司助手個電話,呢個其實唔係訂飛熱線,係助手私人號碼,而佢只係打份工,佢唔係印飛,所以希望d朋友唔好介意,買唔到的話真係冇辦法,唔好意思,等公開發售再搶過啦。」

Eason約定迅徒糕興
    [轉貼自on.cc - 東方日報]

陳奕迅(Eason)前日雖然宣佈「Eason's Life 演唱會」加開五場,但試問又怎能滿足一眾「迅徒」,門票在三個半小時內已火速被清袋。自封「陳奕加」的Eason更連環破紀錄,昨日再度宣佈加開三場(25/7-27/7),更創下香港歌手開埠以來優先訂購期間不斷加場的紀錄,合共有20場之多,成為全港No.1,不得不封他為「超人奕加」!

生日唔會加時

Eason為慶祝自己再加三場,刻意在紅館前一手豎起手指,一手舉起三隻手指大擺甫士,認真得戚!而剛巧撞正7月27日是Eason的39歲生日,首次在紅館度牛一的他更約定粉絲出「糕」招,上演一場萬人吃蛋糕:「嗰日嘅觀眾,每人自己帶一塊蛋糕入場囉,到時約埋拎出嚟食咗佢!」鬼馬的Eason又預告不會在「生日場」偏心加時:「唔好以為我7月26日嗰晚會唱過12點,27日都係,唔會因為我生日就特別啲。我個人係好公平,場場都一樣。」

奪命追飛call

Eason雖打破自己三年前開18場個唱的紀錄,但他仍謙虛地說:「我依家又唔係奧運代表,破咩紀錄?我真心多謝大家支持我。」他又自爆近日不停收「奪命追飛call」:「我自己電話一響,全部都唔係問候我,而係問我『飛』!」

Eason在紅館前大擺甫士,指自己威威個唱再加開3場。

Eason表示在7月27日生日當晚會上演一場萬人吃蛋糕。

陳奕迅再加三場 招積賀壽
    [轉貼自on.cc - 太陽報]

陳奕迅(Eason)共12場的《Eason's Life演唱會》加開五場後,由於反應極之熱烈,昨日再度宣佈加開三場(25/7-27/7)的喜訊。Eason除為自己創下紀錄外,更打破香港歌手開埠以來優先訂購期間不斷加場的紀錄,現時共開20場,不愧為「陳奕加」!他更刻意在紅館前招積舉起手指公,賀自己再度加場。

而7月27日恰巧是Eason的39歲生日,他更約定粉絲齊齊在紅館食蛋糕:「嗰晚嘅觀眾,每人自己帶一塊蛋糕入場囉,到時約埋拎出嚟食咗佢!」Eason又表示不會偏心,在「生日場」絕不加時!

演唱會場數一加再加,Eason風騷地豎起拇指自讚。

愛扮嘢的Eason在紅館前狂Chok甫,未知今次開騷會帶給觀眾甚麼驚喜呢?

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x

发帖:NO. 51

在线:NO. 64

慵懒

现在就只希望能买到票。

陳奕迅個唱再加3場
    破自己紀錄 共演20場

[轉貼自明報]

陳奕迅7月的《Eason's Life》紅館演唱會,反應熱鬧,日前宣佈加開5場,昨日正式開賣不足3.5小時,門票已被搶購一空。由於不少歌迷未能成功搶票,主辦單位決定加開25、26及27日3場,合共演出20場,Eason除了打破自己2010年18場的紀錄外,更可於7月27日在紅館度過39歲生日。「首次在紅館過生日,不如每位觀眾帶一件蛋糕入場,約好一齊食,不過歌迷朋友不要亂搶26日的門票,因為我絕對不會在紅館唱到12點倒數生日。大家放心,我好公平,每日演出都一樣,不會刻意在生日玩特別!」

Eason沒想過突破個人紀錄挑戰20場演出:「我又不是奧運代表,不過真心多謝大家支持,很多人投訴買不到票,我也沒辦法,助手的電話不是訂票熱線,希望大家不要介意,等公開發售時再搶啦!」

陳奕迅指住紅館及做出3字手勢,話畀大家知個唱又加3場了。(微博圖片)

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x

希望真的公平吧.........
    所長快戒煙!!!!

发帖:NO. 313

在线:NO. 117

約好一齊食蛋糕 ;P

发帖:NO. 545

在线:NO. 117

郁闷

有沒有人話我知怎樣才可買到飛呀...

发帖:NO. 43

在线:NO. 36

擦汗

哈哈晨咁早走去紅館拍照:lol

馮仁昭四圍超:無線四大博愛破冰 (與臣相關)
    [轉貼自蘋果日報]

四大唱片同無線因版稅問題反面幾年終於破冰,今日佢哋將各派代表出席記者會,但係環球一線歌手譚詠麟、陳奕迅、陳慧琳全部唔到。馮仁昭噚日打畀環球助理總經理譚先生,譚生話:「我哋冇簽歌手合約,同無線協議咗條款,環球歌手可以亮相全部電視台,嚟緊克勤會做《博愛》,但《勁歌金曲》就未安排。」另外,Eason紅館個唱再加3場,共開20場,破咗佢自己紀錄。

資料圖片

徐濠縈街頭擘髀餵B 母性濃烈
    [轉貼自頭條日報]

徐濠縈一向惹事非,但對當事人完全無影響,潮人就是潮人,理世事就唔潮了,只是被傳跟Eason婚姻破裂,又不想女兒再被狗仔隊騷擾才現身表態,其實一家唔知一家事,你估Eason唔知老婆係咩人?事過境遷,Eason剛為老婆炮製了浪漫的生日驚喜,人肉速遞到日本,以行動證明情比金堅。有老公錫,負面新聞又遠離自己,阿徐好開心,日前下午同一班潮人老死到赤柱行街,陳太全程表現歡欣,沿途狂餵朋友的B仔及B女飲椰青,其間擘曬髀,將自己變成4呎3,方便小朋友飲得舒服,母性極濃烈。

陳康堤話咁快就9歲,呢位陳氏千金又靚又叻,陳太好放心,雖有傳陳太想替陳家啤多件小朋友,但家陣不是生暗瘡,唔係話要就要,但陳太平時愛跑步,加上仲好年輕,38歲,生產完全無問題,難怪記者們問Eason有關驚喜之旅有否「造人」,不過,都2013年啦,仲用「造人」呢個詞?

當日,好Causal的徐濠縈同阿囡及一班潮人老死到赤柱行街,大個女的康堤不斷同歲幾的友人B女玩,而陳太則負責餵小朋友飲椰青,行兩步餵一啖,自己又飲一啖,行多幾步又餵,為了就小朋友的高度,陳太更刻意壓低自己,粗魯擘髀亦唔理得咁多,母愛濃到化不開。

※睇下徐濠縈雙髀幾有勁,「肯雅徐」果然唔係浪得虛名。

※潮人即係潮人,連拎個椰青都特別型。

※徐濠縈溫馨餵小妹妹。

※Eason人肉速遞到日本賀老婆生日,冧到陳太好開心。

※康堤同樣有母性,睇下佢幾關心小妹妹。

※陳太到日本拍廣告同跑馬拉松,好忙。

Eason個唱再加3場
    [轉貼自頭條日報]

陳奕迅(Eason)在今年7月於紅館舉行的《Eason's Life演唱會》,由原定12場加開至17場,昨日第二度宣佈加開3場,合共20場打破了他於10年開的18場紀錄,但他自言不是奧運代表沒紀錄要破。對很多人投訴買不到飛,今次加場他祝大家好運。

Eason又謂現在所有電話打來都問他要飛,他說:「我都係叫佢地打公司助手個電話,但個個唔係訂飛熱線,我助手都唔係印飛,買唔到真係冇辦法,唔好意思。」演唱會期間正值Eason的39歲生日,他表示生日前夕即7月26日不會唱過午夜12時,正日27日也不會因他生日有任何特別。

※Eason昨日第二度宣佈,演唱會加開3場。

※資料圖片

鄭鈞加盟《中國最強音》 第四位導師尚保密 (與臣相關)
    [轉貼自京華時報]

3月20日,湖南衛視在長沙舉辦2013年大型活動廣告招標會。會上,湖南衛視公佈了《中國最強音》三位導師陣容:陳奕迅、羅大佑和鄭鈞,第四位導師暫不透露。《中國最強音》於4月19日接檔《我是歌手》。

《中國最強音》
    陳奕迅首次任內地「導師」

作為湖南衛視今年傾力打造的音樂秀節目,《中國最強音》將於4月19日接檔《我是歌手》播出,這檔節目也被認為要叫板《中國好聲音》。昨天,在招標會上,湖南衛視公佈了《中國最強音》四位導師中的三位,分別是陳奕迅、羅大佑、鄭鈞。

其中陳奕迅的加盟最讓人意外,據瞭解,湖南衛視今年在與陳奕迅的跨年合作結束後,就向陳奕迅發出導師邀請函,在瞭解《中國最強音》的節目宗旨和對音樂高品質的要求後,從未在內地節目中擔任過導師一職的陳奕迅,最終選擇了加盟。

昨天,陳奕迅通過視頻給選手們打氣:「我也是從唱歌比賽中走出來的,有嘗試和積累才會有機會。成名的歌手將每一首歌曲都演繹到完美,並不僅僅只是靠天分,更需要不斷地努力和向上,我相信在《中國最強音》這個舞台上,我能看到未來大師般的人物。」

《我是歌手》總決賽
    廣告超5000萬齊秦齊豫同台唱

《我是歌手》總決賽95個標的物,昨天拍出3437萬元,加上其他項目,《我是歌手》總決賽廣告創收總額超過了5000萬。總導演洪濤介紹,4月12日的總決賽將採取真人秀+音樂廳的展現形式,場內場外無縫隙播出,時長3個半小時。除目前仍備戰競演的7位歌手外,之前淘汰的黃貫中、尚雯婕、陳明和楊宗緯也將回歸,另外齊秦還將和姐姐齊豫同台演唱。