QQ登录

只需一步,快速开始

2013-04-15新聞

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 9

在线:NO. 101

今日最高分:0

今日排行:未上榜

即時新聞 - 陳奕迅又加場 挑戰學友紀錄
[轉貼自on.cc]
[16:10] 2013/04/15

Vodeo Link:http://news.on.cc/cnt/entertainm ... 0415_00862_001.html

「吹神」陳奕迅(Eason)於酒店舉行演唱會記者會,除宣布今日公開發售的23場門票於半日內售清外,更公布將會加開8月1及2號兩場,門票明天公開發售,前後合共舉行25場個唱的Eason坦言:「應該唔會再加喇!依家要練體能,同埋幾個月前開始戒煙。」

鬼馬的Eason又向「歌神」張學友下戰書,他笑言:「上次DUO巡唱合共66場,今次要開夠147場,多過學友o既146場,不過佢唱17個月,我可能要17年!」

談到個唱出現「黃牛飛」,Eason笑指:「我老竇話有啲阿姨早一個禮拜去排隊,有成500蚊一日,我有叫佢都去排!」他又向囡囡的數學老師公開道歉,他坦言:「我份人好『不靠譜』,原來數學老師寫咗張紙條畀我,話要二十張飛,但我三個星期之後先見到,哈哈!」

Eason唔止吹得,仲加得!今日又宣布加場喇!

Eason的飛被內部扣起晒,就算再加都係一票難求。

Eason笑言要挑戰歌神張學友紀錄!

即時新聞 - 南亞裔排隊黨炒賣Eason個唱飛
[轉貼自on.cc]
[18:54] 2013/04/15

剛舉行記者會宣布7月在紅館開騷的陳奕迅(Eason),個唱門票在早上十時開始作公開發售。近年不論買飛買手機都例必現身的南亞裔排隊黨亦有加入買飛行列,並一行十多人佔據尖沙咀金馬倫道的通利琴行前列位置。

排頭位的其中一名南亞裔排隊黨成員更向記者大騷門票,稱他們十多人早上八時多開始排隊,並直言會將門票轉售。而且根據售票處貼出的座位表顯示,大部分的門票都被主辦方用作內部認購,作公開發售的門票只有少量,認真一票難求。

即時新聞 - 【有料爆】
Eason個唱開三面台 hold飛九成

[轉貼自蘋果動新聞]
最後更新: 0415 00:08 / 建立時間: 0415 00:00

陳奕迅(Eason)演唱會又嚟喇,聽日(15)就會公開發售,而今日已有唔少人霸定靚位等買飛。今次Eason嘅演唱會7月6-14、16-21、23-28、30-31日,以為好多場啦,唔使買得咁急,實有飛啦!

但噚日有網民排隊,見到演唱會嘅seating plan,真係嚇咗一跳。演唱會公開發售嘅座位,竟然只得十分一左右。基本上一場公開發售嘅門票,應該唔超過2,000張飛。計吓條數,23場加埋都唔夠5萬張飛。

咁其餘所有位置去咗邊,睇番呢個「黑鑽」plan,原來都係主辦機構預留咗。以往都有主辦機構預留部份,大部份都係留俾信用卡用戶優先訂飛,不過今次hold成九成飛,又真係難怪一班網民鬧爆嘅,更有人發起罷睇行動o添——不過買唔到飛嘅可能性,仲大過罷睇成功。

o依家信用卡預定一早就過咗喇,公開發售就今日開始,唯一機會,大家都係好好把握啦,鬼叫Eason咁紅咩?  

網民鬧爆!

呢個黑鑽形seating plan,黑色部份就係大會hold晒。

即時新聞 - Eason個唱再加場
避飛債志偉生日會都唔去

[轉貼自蘋果動新聞]
建立時間: 0415 17:28

陳奕迅(Eason)將於7月紅館舉行「Eason's Life」演唱會,不過門票爆完又爆,所以今日佢喺尖沙嘴舉行記者會宣佈再加開兩場,合共25場。

Eason雖然知道門票難撲,佢話:「我阿爸話上個星期已經有姨姨排隊,每排一日五百,佢幫人買好蝕喎,我同佢講你去排囉。香港一向流行炒嘢,我同佢講你當生咗部智能電話或者猿人。」Eason為避飛債會轉電話,就連曾志偉生日會都唔敢去。

Eason自誇要做足巡迴147場,多過張學友嘅146場紀錄:「學友用咗17個月去完成,我打算用17年,攤開嚟做。」

Eason真係巴閉,開幾多場就爆幾多場。

戰無不勝

大筆一揮

可喜可賀

一飛沖天

即時新聞 - Eason個唱又現南亞黨
擺明「搏炒」

[轉貼自蘋果動新聞]
建立時間: 0415 17:54

陳奕迅7月在紅館個唱,加場又加場,加極都爆,今日就正式公開發售,唔使問阿貴一定現長龍,亦一如以往有南亞黨排隊買飛,而且今次個seating plan變成「黑鑽」,9成票都畀主辦單位搽黑咗內部認購,真係離譜。

今日好多售票地點排最頭位係印巴藉人士,佢哋更直認會將門票用作炒賣。今日Eason喺記招就話唔了解公開發售門票佔幾多成,而身邊工作人員又否認ZF有規定至少兩成要用作公開發售之說。但得咁少公開飛,又係引人炒飛啫。

又有南亞黨排隊買EASON飛,講到明用來炒。

劃走9成自己要,主辦單位認真離譜!

陳奕迅紅館個唱四度加場
[轉貼自有線新聞]

Video Link:
http://ent.i-cable.com/cen/news_video/index.php?video_id=33529

陳 奕 迅 (Eason) 將 於 七 月 再 踏 紅 館 開 個 唱 , 更 四 度 宣 佈 加 場 , 共 開 二 十 五 場 。 Eason 個 唱 出 名 一 票 難 求 , 連 他 自 己 都 為 避 飛 債 , 揚 言 跟 朋 友 斷 絕 聯 絡 三 個 月 。

有 報 道 指 Eason 個 唱 門 票 大 部 分 留 作 內 部 認 購 , 只 有 一 成 作 公 開 發 售 , 令 歌 迷 大 感 不 滿 , 不 過 Eason 都 自 言 無 能 為 力 , 更 透 露 在 外 巧 遇 歌 迷 時 被 求 票 。

另 外 , Eason 又 指 個 唱 會 行 「 三 無 」 政 策 , 即 無 嘉 賓 、 無 encore 和 無 發 言 , 笑 言 會 模 仿 王 菲 個 唱 。

何超儀注重飲食不整容 (與臣相關)
[轉貼自成報]

何超儀(Josie)昨日到銅鑼灣街頭派發其代言的日本番茄汁。Josie指自己是夜睡一族,所以令皮膚較乾及欠飽滿,不過飲用此番茄汁4星期,皮膚明顯好轉兼有彈性。問Josie可有給老公飲?她笑說:「有呀,不過他溝酒飲,由於我皮膚敏感,要戒酒戒辣,所以陪唔到佢飲酒。加上年紀開始大,為了靚,真的要注重飲食(可會考慮打美容針抗衰老?)我怕會打到變硬及變膠,所以等有新研究出來再講,最好不用開刀。」

另外,Josie早前自言要改藝名做「黎明」。當有問到有傳陳山聰飛去英國找何超雲箍煲,問她有沒留意?Josie即「黎明」上身表示:「我今天叫『黎明』,其實我這樣講唔知他會否生氣?還是講我係陳奕迅好了,因我哋較Friend。」

談陳山聰即變黎明 何超儀增高不隆胸 (與臣相關)
[轉貼自文匯報]

何超儀為日本品牌的蕃茄汁擔任代言人,昨日在銅鑼灣鬧市向市民派發蕃茄汁。超儀談到該產品的好處時便滔滔不絕,但當提起陳山聰坐經濟客位飛往英國搵何超雲箍煲的報道,她立刻「黎明上身」,不作回應,也不願拋下任何金句。

超儀透露已連續飲蕃茄汁4星期,發覺夜睡的自己皮膚恢復彈性,她有推薦老公陳子聰試飲,只是嗜酒的子聰會用蕃茄汁溝酒飲,創意無限,但她不會效法。她又指自己年紀大要更加注重飲食健康,加上她有皮膚敏感,要戒辣和戒酒,所以不會陪老公飲酒。問她會否嘗試打Botox?超儀坦言敢嘗試,「不過要等有更新研究出來,最驚打完變硬和變膠面,暫時先飲蕃茄汁都可以變年輕,若然要開刀變靚便不會考慮,最穩陣是從飲食開始,(有否想過隆胸?)仲要大些?會好過份,我咁丁粒。(老公有否暗示不滿意你哪部分?)他覺得我好完美,但如果可以增高,我當然會一試,但接受不到駁骨,擔心會變成只能看不能走。」當話題轉到陳山聰急赴英國找何超雲箍煲,超儀則搞笑說:「今日又要叫黎明,即刻上身不會答。」繼而笑問這樣說會否令黎明生氣,還是說自己是陳奕迅比較好,因跟對方熟,記者笑說Eason是「吹神」,甚麼也會談,超儀立刻笑謂:「咁我依家係黎明。」

超儀想增高拒隆胸 (與臣相關)
[轉貼自明報]

何超儀昨日宣傳代言的日本飲料,她放下何家千金身分,親自向排隊的市民派發番茄汁。超儀說:「我飲了4星期後,皮膚好轉兼有彈性,老公陳子聰都有飲,但他溝酒飲。」

超儀年紀大了更注重飲食,也不抗拒打美容針。「暫時不想,等之後有更新的配方才算,我不想變膠面。」至於可有想過隆胸?超儀笑說:「我豆丁的身材,再大就過分了,反而想增高,但我接受不到駁骨,幸好老公覺得我是完美。」

提到陳山聰赴英國向何超雲箍煲,超儀表示不知情,她忽然「黎明上身」:「我現在是黎明,其實我這樣說,他會否生氣?我說自己是陳奕迅好了,我們較好朋友。」

何超儀自嘲黎明上身 (與臣相關)
[轉貼自都市日報]

何超儀(Josie)昨日到銅鑼灣街頭派發其代言的番茄汁,她笑言隨着年紀漸大,變得愈來愈貪靚,但又害怕開刀整容,唯有從飲食着手。提到有報道指陳山聰出發到英國找何超雲箍煲,Josie立即黎明上身拒絕回應,並笑言要改藝名做「黎明」,她謂:「我今天叫黎明,其實我咁講他會否生氣呢?都係話我叫陳奕迅好了。」

超儀怕膠面打針等吓先 (與臣相關)
[轉貼自on.cc - 東方日報]

何超儀昨日出席代言的Kagome番茄汁試飲活動,並即場向市民派發番茄汁,她笑言年紀開始大,會更注意飲食,表示飲了代言產品四個月,覺得皮膚比之前更有彈性。她又爆老公會把飲品溝酒飲,但她飲酒會令皮膚生粒粒,故很少陪老公飲兩杯。問到會否在臉上打針美容?她坦言:「未諗,但我敢打。(驚唔驚變膠面?)驚,希望有新配方。(開刀呢?)最好唔好啦。(如果要整,會整身體邊個部位?)減肥同增高囉。(胸呢?)仲整大啲?太過分啦!(老公有冇暗示唔滿意你邊度?)佢覺得我好perfect!」

另外,提到有報道指陳山聰飛去倫敦找何超雲箍煲,超儀即笑言要黎明上身,拒作回應,並笑說:「黎生有冇嬲我咁講?一係我今日做陳奕迅啦!」

发帖:NO. 148

开心

得意忘形咯{:5_150:}

超雲嗒糖療傷 (與臣相關)
    [轉貼自蘋果日報]

兩位何家淑女,三房的何超雲及二房的何超儀(Josie)昨日同樣有新動態。身在倫敦遊樂散心的超雲隔了三日,昨日再於微博及Instagram上載了手持蜜糖的照片,並留言:「超嚴重的食物中毒,三天啦,甚麼吃得最多???我親愛的蜜糖。」莫非超雲聞到陳山聰殺到箍煲,身體即刻有不良反應。

另外,何超儀昨日到銅鑼灣出席飲品代言活動,她說:「年紀大注重多咗皮膚,將來都會考慮,依家技術打完太膠啦,睇吓遲啲有冇新科技。」問到她會否隆胸,Josie笑言:「我咁丁粒仲整大就好過份。」提到陳山聰飛往英國找超雲箍煲,Josie大耍太極說:「我依家係黎明,其實黎生有冇嬲我咁講,一係我做陳奕迅啦。」

即時新聞 - 陳奕迅閉關避個唱「票債」
    [轉貼自明報]

Video Link:
    http://ol.mingpao.com/cfm/star5. ... /saa04/ma12035m.txt

陳奕迅今日舉行記者會,宣布7月開始的紅館騷加開至25場。談到演唱會一票難求,陳奕迅笑說:「我跟爸爸說,當自己生了一部智能電話,買智能電話要排隊。」陳奕迅表示,為了避「票債」而缺席曾志偉的生日派對和G.E.M.的演唱會,「真正的閉關」。

即時新聞 - 陳奕迅逃避「飛債」全面閉關
    [轉貼自星島日報]
    2013-04-15 (20:55)

陳奕迅(Eason)23場演唱會門票半日內搶購一空,Eason記者會上宣布再加開兩場。為免被好友索取門票,連曾志偉的生日派對也不敢現身,Eason坦然要向志偉致歉,他已推卻在露雲娜與賈思樂演唱會任嘉賓,已經準備全面閉關準備演唱會,他笑指老婆徐濠縈也飛離香港。有消息指因門票太過渴市,門票已被炒賣,有人每日收取500元替人排隊。在尖沙嘴售票處排頭幾位的全是印巴籍男子,其中一位掃了10張飛,坦言會將門票出售,擺明炒賣。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x