QQ登录

只需一步,快速开始

2013-05-26新聞

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 9

在线:NO. 101

今日最高分:0

今日排行:未上榜

李亞鵬酒吧開幕滿場飛 (與臣相關)
[轉貼自on.cc - 東方日報]

王菲老公李亞鵬前晚現身雲南麗江,出席與老婆一齊投資的酒吧開幕禮,他全晚滿場飛款待賓客,不斷合照之餘,更走上台和獻唱的歌手搞氣氛。心情大靚的他亦飲多幾杯,全晚high爆。稍稍開心完一晚,李亞鵬風塵僕僕陪王菲來港,為二人發起的「嫣然天使基金會」明晚成立周年晚宴作準備。多位圈中好友包括劉嘉玲、趙薇、陳奕迅等都答應出席,可謂星光熠熠。

另外,王菲昨日被網民上載在北京來港過關照,當中更見其女李嫣。不過該網友自稱是王菲粉絲,要保護小朋友的私隱,故用心形圖案遮蓋李嫣樣貌。

徐濠縈揸車(火羅)爆 情急抵「瀨」
[轉貼自on.cc - 東方日報]

(火羅)事人人有,當事情發生時確實尷尬萬分,但事後回想起只係得啖笑。徐濠縈自爆(火羅)事,提起都瘀死,她在車上肚痛,未能及時上洗手間,結果當場「瀨」。而Amanda S.則因着tube dress跳舞時整條裙甩咗,當眾出醜!

徐濠縈
「有一次揸緊車時肚痛想『瀨』,之前已經忍咗好耐,因為仲要車個朋友返屋企,之後啲衫褲全部唔要得,諗番都覺得尷尬!」

周汶錡
「試過着對斗零踭高鞋,行行吓路個踭kick住咗喺個坑渠窿度,搞到赤腳企喺坑渠,徒手扯番對鞋出嚟,勁尷尬!」

Amanda S.
「我18歲嗰年着咗條tube dress喺歐洲參加一個ball,點知跳跳吓舞成條裙跣咗落嚟,我惟有笑住着番條裙,不過好在係喺歐洲,所以冇乜人理。」

莊思敏
「我近期啱啱send錯message畀人,內容仲要係一啲公事上嘅機密嘢。不過好彩send錯咗畀唔涉及嗰件事嘅人,我惟有同佢講當冇睇過個message。」

汪圓圓
「記得八歲時去camp,沖完涼用毛巾包住上床攞衫,因為我瞓上格床,要一手揪住毛巾,一手爬上去。點知唔小心甩手,條毛巾跌咗落地,畀個女同房見到我嘅pat pat,真尷尬。」

雨僑
「有次同幾個女仔一齊着比堅尼出席電影宣傳,其實我唔識游水,點知個活動要我哋落水,我上番水嗰陣,個妝溶晒,個髻又甩埋,但係其他女仔就好靚咁游完上番水,嗰刻我真係覺得尷尬。」

湛琪清
「上次遠距離見到偶像郭富城,我好鍾意佢,即時面都紅晒,但我又唔敢上前同佢講嘢或要求合照,成個怕醜小fans咁!」

文詠珊
「我都試過唔小心差錯腳落坑渠,成個鞋踭kick住咗,拎番出嚟鞋踭已經爛咗,要拐吓拐吓咁行!」

徐濠縈

陪王菲來港準備晚宴 (與臣相關)
[轉貼自on.cc - 太陽報]

王菲老公李亞鵬前晚在雲南麗江出席酒吧的開幕禮,該酒吧是他和王菲有份投資,故全晚滿場飛款待賓客,心情大靚的李亞鵬飲多幾杯後,任影唔嬲,更走上台和現場獻唱的歌手搞氣氛,全晚High爆!輕鬆完一晚,李亞鵬便風塵僕僕陪王菲來港,為明晚在港舉行的嫣然天使基金會周年晚宴作準備,劉嘉玲、趙薇和陳奕迅等圈中好友已答應出席!

另一邊廂,王菲昨日被網民上載過關的相片,當中更有其細女李嫣的照片,不過自稱是王菲的粉絲的網友則揚言要保護小朋友的私隱,將照片中的李嫣用心形圖案遮住。

王菲李嫣撇記者事敗
李亞鵬調虎離山 (與臣相關)

[轉貼自明報]

王菲與李亞鵬為救助唇齶裂兒童而成立的嫣然天使基金會,明晚(27號)首度來港舉行「2013香港慈善晚宴」,慶祝基金會的成立及北京嫣然天使兒童醫院成立一周年,並希望透過香港為視窗而向世界傳播嫣然的慈善精神。為此,王菲與李亞鵬昨日低調偕愛女李嫣來港,為晚宴做準備。

王菲找不到出口茫然

昨午5時45分,身穿西裝、戴黑超的李亞鵬步出機場閘口。他表示之前身在外地工作,故不是從北京來港;又指太太王菲和女兒應該早已抵港。他還指嫣然天使基金的籌募性質有少許改變,希望能繼續做出好成續。不過,李亞鵬這番話原來是為了調虎離山。就在他離開後15分鐘,一身黑衣的王菲推著一個行李箱現身抵港大堂的另一邊閘口。未知是否久未來港的關係,王菲出閘後竟一臉茫然,經記者提醒下找到出口後,笑笑口說了句「唔該」。

助女兒避傳媒鏡頭

當她登上早已在等候的保母車時,記者發現原來王菲的小女兒李嫣早已在車內,陪同著李嫣的還有王菲的助手。助手一見追訪傳媒,即用手遮擋李嫣的樣子,以免小女孩被攝入鏡頭。保母車隨即駛往尖沙嘴,在廣東道一帶不斷兜圈欲擺脫傳媒不果,唯有駛到王菲下榻的洲際酒店,先放下王菲及其助手,再駛到另一個外人不能進入的門口,相信是為了讓李嫣能避開傳媒鏡頭進入酒店。

嫣然慈善晚宴星光熠熠

據知,明晚出席慈善晚宴的除了王菲夫婦外,還有劉嘉玲、關之琳、趙薇、那英夫婦、楊千嬅、鍾鎮濤、任賢齊、陳奕迅夫婦、曾寶儀、張玉珊、關秀媚及上山安娜等,場面星光熠熠。

即時新聞 - 陳奕迅:每個人能成為Superstar
[轉貼自on.cc]
[15:37] 2013/05/26

陳奕迅(Eason)以adidas Originals全球品牌代言人身份拍攝廣告,他說:「我喜歡大膽嘗試新的東西,不重複,走著跟別人不一樣的路,原創不只限於一個人,可以是一個群體,可以是一個團隊,只要懷著熱情去投入自己喜愛的事情,最終必定有收穫,每個人也可以成就自己,成為真正的Superstar。」

最近忙於籌備個唱的Eason希望可以跟不同範疇的人合作:「對於我來說,每個人也很厲害,每個人也能成為Superstar,可以各取所長,互相擊發、衝擊,產生更大的力量。」跟Eason齊拍廣告的,還有內地女星范冰冰。

Eason自言不愛隨波逐流。

Eason敢於創新的精神,成就今日的成績!

即時新聞 - 蘇永康問Eason攞飛被Cut線
[轉貼自on.cc]
[18:37] 2013/05/26

張衛健、梁漢文、蘇永康和許志安在澳門威尼斯人演出《The Big Four大家利是事世界巡迴演唱會2013》的澳門站,並邀請了吳國敬及鄧建明任嘉賓,眾人的太太和女友都有前來捧場。蘇永康在台上透露開騷前陳奕迅(Eason)曾致電表示其父親陳裘大希望來看演出,康仔就立給了兩張門票予陳爸爸,然後順勢提到訂購他的150張演唱會門票的下落,Eason就立即收線,笑爆全場。

即時新聞 - Big Four開騷阿嫂們齊撐
Sammi酒店房等緊? (與臣相關)

[轉貼自蘋果動新聞]
建立時間: 0526 14:09

《The Big Four大家利是事世界巡迴演唱會2013 》噚晚喺澳門舉行,仲邀請咗吳國敬同鄧建明做嘉賓。蘇永康喺台上笑言向陳奕迅(Eason)預訂演唱會門票失敗,佢笑住話﹕「Eason爸爸(陳裘大)都嚟咗睇,當知道uncle想嚟睇時,我即刻打俾Eason話俾飛,仲順便問佢訂150張佢嘅演唱會飛,但佢即刻cut我線。」

除許志安外,張衛健、梁漢文同蘇永康都各有老婆同家人撐場,問到安仔點解女友鄭秀文冇嚟?張衛健就代答:「佢喺酒店房等緊。」蘇永康附和:「頭先落台握手見到觀眾席上嘅女友,即情不自禁要攬下,見安仔冇得攬,咪話借個女友佢攬下,佢又真係攬,冇所謂啦,老婆如衣服嘛!」張衛健驚叫:「嘩!你講架咋,我冇講,I Don't want to share my wife with you。」安仔附和自己都唔會。

健仔仲笑言同安仔合唱《你愛我像誰》時,差點情不自禁來個『馬交輪』,但眼尾看到太太張茜凌厲眼神,佢笑住話﹕「厲一厲我,立即點到即止、無得偷食。」

有傳安仔同Sammi協議生BB,安仔話:「被人寫咁多,又話生又話唔生,又話結又唔結,搞到我頭都痛,頭都大晒唔識點回答,所以唔答嘞,無可奉告,只可以話得啖笑。」

即時新聞 - 【Beyond不和】
家強:「對不起二哥」(與臣相關)

[轉貼自蘋果動新聞]
建立時間: 0526 16:04

黃家強最近唱咗首新歌《好好》送畀哥哥家駒,紀念哥哥離世二十周年,家強仲發起「過得好好」嘅相片收集行動,圈中人包括周潤發、劉德華、陳奕迅、王菲等都有提供照片,任何鍾意家駒嘅朋友都可以參加,收集完後會喺家駒下月10日生日當日砌成一份禮物送畀遠方嘅家駒。

不過Beyond三子屢傳不和,早前黃貫中(Paul)同黃家強就喺微博掀暗戰。事緣有記者上載跟家強合照,引來阿Paul不滿,更埋怨家強:「原來你們真是一夥。」被牽連的家強無奈留言:「當我兄弟就不要說我甚麼和毒人一夥,多傷心!」網民同歌迷紛紛勸兩兄弟要溝通,家強答:「問他拿張照片,『致家駒』都不回覆,怎溝通!」Paul的fans都插家強,家強留言:「他永遠是對的,我不申冤,我死不瞑目!」

而噚晚,家強有感而發喺微博上載一封長信,除表達自己對哥哥嘅思念,仲寫道:「二哥,今天我好好,甚麼困難我可以自己扛,你不用擔心。弟」

信嘅內容講家強同家駒小時候嘅點滴,家強更話:「對不起二哥,我無能,沒有把Beyond守護好,自問我真的盡力了,我明白到從你離開了我們一刻開始Beyond已經伴你而去,一廂情願只是我天真的想法,又何必強求呢!」

陳奕迅自拍照。

发帖:NO. 43

在线:NO. 36

擦汗

好衰又話禮貌最重要!
    雖然話FD底,不過CUT人線真係會傷心:(