QQ登录

只需一步,快速开始

2013-08-24新闻

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 44

在线:NO. 173

开心

今日最高分:0

今日排行:未上榜

即时新闻-陳奕迅冇躁鬱症 變患「荷包乾硬化」

来源:on.cc
    [17:25] 2013/08/24

有粉絲將廿五場演唱會的票尾給Eason簽名。

Eason將大名簽在小粉絲臉上。

現場有過百粉絲撐Eason場。

Eason否認患躁鬱症,笑言只是講笑。

Video Link: http://news.on.cc/cnt/entertainm ... 0824_00862_001.html

「吹神」陳奕迅(Eason)舉行簽名會,獲過百粉絲撐場,有粉絲帶來廿五張Eason個唱的飛尾來合照,問到Eason的躁鬱症好番未?他就笑說:「我都冇病,我講吓笑啫!放完假係「荷包乾硬化」咋。」有報道指Eason病到要飛往英國療傷,他說:「我係去英國,但同病冇關。」

另外,提到Eason之前上載一張同林子祥「互掐頸」相,他澄清:「係阿Lam提出o既,我試緊大家幽默感,我就唔信我哋笑住玩大家都以為我哋係死對頭。」

发帖:NO. 553

在线:NO. 173

开心

我总是那个知道信息最迟的人

发帖:NO. 9

在线:NO. 102

即時新聞 - Eason反口:
    冇幽默感嘅人先以為我有病

[轉貼自蘋果動新聞]
    建立時間: 0824 18:12

陳奕迅(Eason)之前喺紅館演唱會尾場鬧歌迷,事後Eason解釋係有躁鬱症,之後仲傳佢去咗英國渡假養病。

今日Eason喺屯門出席新碟《The Key》簽名會,佢喺台上分享新碟感受時,期間有男歌迷突然大嗌,Eason即笑話:「使唔使我介紹醫生比你?」之後Eason接受訪問,問躁鬱症病情點?佢又推翻晒有病講法,佢話:「講下啫,我講咗十幾年,成日都亂咁噏,我冇病,邊有病,我只得荷包乾硬化,放完假荷包仲委縮咗啲的。」

Eason話之前放假一定開心,講到話佢一家住喺英國大劉間豪宅,有甘比母女招待,佢話初初都唔知嘅,但多謝佢哋招呼,講到報導話佢去英國喺養病,Eason即刻話:「同病冇關,真係冇病,你哋喺現場都知係一個笑話,我不嬲都搞gag,唔使擔心,第時我再講都唔好信。」佢又話冇幽默感嘅人先以為佢有病,提到容祖兒話佢持住有病鬧歌迷,佢即強調冇鬧:「我唔想用寸寸貢字眼,我不嬲成日講嘢都反諷,冇持住任何嘢。」

而之前同林子祥張微博互相鍊頸相,其實鍊頸係阿Lam提議,佢都係個有幽默感嘅人,大家唔好死對頭,至於有指陳冠希公司向陳家瑛追討佢哋幫Eason個唱做片嘅110萬尾數,Eason話呢方面要問陳家瑛,以佢所知雙方係有溝通嘅。

Eason反口唔認有病。

Eason幾時都咁顛。

幫小朋友畫耳環?

发帖:NO. 43

在线:NO. 36

擦汗

琴日辛苦了!足足5個鐘!!!
    工作係無得say no的....加油啊!{:4_114:}

发帖:NO. 806

在线:NO. 36

陈胖子是个大骗子 他说自己有燥郁症的时候我难过了好久想想晚上都睡不着觉,现在好了 又说没有了 还说没有幽默感的人才信!