QQ登录

只需一步,快速开始

2015-01-25新聞

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 43

在线:NO. 36

擦汗

今日最高分:0

今日排行:未上榜

楊千嬅頭頂紅刀開演唱會 陳奕迅等捧場
    (星島日報報道)

楊千嬅一連7場的《Let's Begin世界巡迴演唱會》香港站昨晚於紅館揭開序幕,丈夫與兒子Torres及千嬅父母都有現身撐場。在爸爸懷內的Torres舉着熒光棒等媽媽出場,其他座上客還包括陳奕迅父親陳裘大、林二汶和王祖藍等。
    千嬅一身鮮紅打扮出場,打頭陣獻唱代表作《勇》,外套更投射出光束,非常搶眼。她其後唱《狼來了》時脫掉外套,內裏的裸色吊帶裙同樣發光。
    千嬅於台上表示:「多謝你們來,我知你們等了很久,我也是。」演唱會的舞台以蛋糕形式設計,配合她出道20年的主題,台上的紅、紫兩個主色都是千嬅最愛。據知今次連舞台設計的製作費高達7位數字。文:游艾維 圖:譚志光

■千嬅的七場紅館騷,昨晚揭開序幕。

擦汗

黑人挑戰陳奕迅「浮誇」 網友:聽過最浮誇的「浮誇」
    From NOWnews

陳奕迅在「韓國Mnet亞洲音樂獎」台上演唱《浮誇》驚豔全場歌迷,最近有位黑人朋友挑戰這首經典歌曲。
    影片中可見,1名黑人帶著墨鏡,低著頭隨著音樂節奏晃動,到副歌時,他就像是嗑藥般,動作越來越大,甚至把椅子舉起來揮舞,最誇張的就是拿起平底鍋,往頭上敲去,發出清脆的聲響。
    這段影片在網路上爆紅,黑人的動作太誇張,很多網友看完到笑到無法自己。網友說「怎麼這麼好笑」、「浮誇到爆」、「這是我聽過最浮誇的《浮誇》」,但也有不少網友懷疑他有嗑藥。
    ↓黑人唱《浮誇》誇到爆。(影片擷取自Youtube.com,若遭移除請見諒)

擦汗

「肯雅徐」徐濠縈跑畢全馬 較去年慢兩分鐘:失望
    [轉自蘋果日報]

肯雅徐徐濠縈今年繼續參加渣打全馬,佢話自己計出嘅時間係3小時52分鐘,比上年慢咗兩分鐘,阿徐不諱言係有少少失望:「可能係天氣問題,濕度高咗,我又流咗太多汗,同埋我有個壞習慣改唔到,就係中途一定要去廁所。頭先跑咗2、30公里去洗手間,一踎低就抽筋,我覺得體能需要再弗啲。」

今年嘅農曆新年,阿徐表示會到日本跑東京馬拉松,阿臣陳奕迅同女兒都會去,林海峰亦會參賽。今次阿徐都係跑全馬,喺咁短時間內參加兩次全馬,肯雅徐果然名不虛傳,佢話最希望今次東京馬拉松可以破到自己嘅最佳時間,就係3小時50分。

但係東京依家好凍,仲會落雪喎,阿徐笑言:「唔驚,我好鍾意凍,因為我好怕熱,平時跑都背心bra top,因為我feel到自己多汗。」阿徐又話,頭先跑嗰陣路上好多人為佢加油,但佢就只係對自己有一個要求,就係有進步。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x

擦汗

Eason見千嬅瘦身成功心郁郁
    [轉自星島日報]

楊千嬅首場個唱邀得好友陳奕迅(Eason)做嘉賓,「吹神」駕到當然談過不停,Eason更拿二人身材開玩笑,他說:「我倆這種外形,90年代出道不需要減肥也可,最近見她開始瘦,連她也塌了,我要堅持這種精神。」千嬅為個唱瘦身亦令Eason心郁郁,他續說:「如果我減肥成功,你把金色衫借我穿。」(攝影:譚志光)

Eason與千嬅合唱一曲《因為愛情》。

擦汗

【FACE即時】黑絲千嬅勁sexy Eason做嘉賓抵睇啦

雖然已經係丁太、已經出道20年、已經第6次喺紅館開演唱會,40歲千嬅今次開騷仍然搏到盡。唱咗一連串情歌之後,千嬅換咗一身金色流蘇裙勁歌熱舞,唱到一半仲除埋外面條短裙,只剩黑絲加金色泳衣打底(嘩!)。啲衫咁少布又咁貼身,真係多一磅肉都睇得出,又難怪千嬅要咁積極瘦身嘅。而喺千嬅喪跳期間,好友Eason原來靜靜雞入場支持,仲同林夕睇得好開心添,到尾聲仲上埋台做嘉賓呀!呢場抵睇啦!

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/magazine/20150125/53369061

擦汗

【千嬅開騷】陳年情侶同台 發水Eason捉實暴瘦千嬅講減肥經
    [源自蘋果日報]

千嬅再踏紅館開騷,最令人喜出望外,除咗係佢狀態返晒嚟之外,仲有就係——上世紀陳年舊愛陳奕迅,噚晚擔任首場嘉賓!

身穿黑衫黑褲,略為又發福嘅阿臣,出場時一個人唱《狼來了》,之後先至同千嬅合唱《因為愛情》,唱完之後二人擁抱,阿臣話多謝千嬅請佢來做嘉賓,又話:「我可以見到升級版嘅千嬅!」千嬅為今次個唱下嘅苦功,大家都聽得見啦。千嬅又問阿臣:「你有冇覺得我唱歌進步咗呀?」原來開騷前千嬅曾向阿臣請教,而阿臣亦有提點一二唱歌技巧。

當年千嬅同阿臣都係同期出道,千嬅謂今次個唱主題係「Let's begin」,故一定要請番阿臣出席任嘉賓。兩人又大談當然參加新秀的日子,千嬅仲話阿臣嘅出現俾佢喺舞台上有好大嘅安全感,「好似校長咁。」阿臣即笑言:「我似校工多啲。」

阿臣仲衰衰咁,拎兩人嘅身材開玩笑,阿臣話:「我哋都係九十年代出道,我哋亦都係咁樣嘅外型,但前幾年開始見到千嬅開始瘦,就覺得:『下?連佢都開始冧呀?咁我自己要堅持先得!我要keep住呢個精神!』但係今晚見到你呢個精采表現,知道你有鍛鍊到,但唔係唔食嘢嗰隻,搞到我都心郁郁想試下。我依家都有個羽毛球教練,我打波嗰陣都會出汗,仲有人讚我:『你條小腿細咗喎!尤其是行緊嗰陣。』」

最搞笑仲係,明明噚晚係開演唱會,但阿臣於台上就係咁捉住千嬅講減肥經,又話自己識咗個醫師,又話識針炙云云,可以減肥:「如果我瘦到,咁我就借你嗰套金色衫著啦!」最抵死仲係千嬅竟然接口道:「喂,我哋咁好傾,不如唔好唱最後嗰隻歌,繼續傾囉!」但阿臣反而話唔好,仲問觀眾:「你哋有冇買尾場飛呀?我哋尾場再見啦!」跟住就落番台。千嬅即向觀眾解釋謂:「開騷前我問Eason唱歌有咩要留意,佢就教我尾音要留意下。」唱最後一曲前,工作人員就抱住Torres同媽媽say hi,千嬅向BB say goodbye,接下來唱last一曲《姊妹》就完咗第一場個唱喇。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150125/53370067

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?主站注册

x
    开心

:victory::victory:上水

发帖:NO. 340

在线:NO. 515

多谢maki:)

帅美靓:lol

发帖:NO. 44

在线:NO. 161

开心

即时新闻 - Eason見千嬅瘦身成功心郁郁

来源:头条日报
    2015-01-25 (19:13)

楊千嬅首場個唱邀得好友陳奕迅(Eason)做嘉賓,「吹神」駕到當然談過不停,Eason更拿二人身材開玩笑,他說:「我倆這種外形,90年代出道不需要減肥也可,最近見她開始瘦,連她也塌了,我要堅持這種精神。」千嬅為個唱瘦身亦令Eason心郁郁,他續說:「如果我減肥成功,你把金色衫借我穿。」

(攝影:譚志光)

开心
    昨天 20:34

瘦下来的胖子会是怎样?

EASON怎样都很帅

好有爱~